myworldimages
Untitled Document
Artikler

Alice i Afrika, af Shadrek Chikoti - Cultures
De afrikanske forfattere må komme ud af deres pupper, undersøge litteraturen og begynde at skrive, frit.
Download hele artiklen.

Atombomber, litteratur og kulturforskelle, af Ivan Rod - Cultures
Den pakistanske forfatteren, Kamila Shamsie, modtog i april 2010 ALOA-prisen – den danske, såkaldt varme litteraturpris – som hvert år overrækkes til en forfatter fra 3. Verden. Cultures mødte forfatteren til en samtale om hendes seneste bog, hendes opfattelse af begrebet hjem og hendes forhold til hjemlandet Pakistan.
Download hele artiklen.

Blinde punkter - rene linjer
Kunst er også informationer, siger fotografen og aktivisten George Osodi fra Nigeria. Se hans internationalt berømmede fotoserie fra en illegal guldmine i Ghana og læs interviewet med ham.
Download hele artiklen.

Den afrikanske drøm, af Trine Andersen - Cultures
Historien om en famlende kuldsejler, et momentant raserianfald og en pludselig drøm om et forlag i Afrika.
Download hele artiklen.

Det handler om drømme, af Mik Aidt - Cultures
Ordene kommer fra sangeren Rokia Traore, som også sætter handling bag dem. Hun har netop etableret en fond, der skal forbedre uddannelsesniveauet på især de tekniske områder i musikbranchen i det vestafrikanske land Mali.
Download hele artiklen.

Du kan ikke forestille dig en "antikultur", før du selv har oplevet den,
af Nata Pirskalava - Cultures

Hun er georgier, arkitekt og byplanlægger og deltager som både kurator og kunstner på My World IMAGES festivalen. Nata Pirskalava placerer Georgiens kunstscene i en politisk historisk kontekst og perspektiverer udviklingstendenser i det transkaukasiske land.
Download hele artiklen.

Eksotisme og svinkeærinder, af Ivan Rod- Cultures
Vær med på en lytter når kunstnere fra Danmark og Senegal taler om magtstrukturer, tvillinger, landskaber og tavshed mens de arbejder på deres kommende udstilling Face a Face, der præsenteres på Kunsthal Charlottenborg under My World IMAGES festivalen.
Download hele artiklen.

EKSPERIMENT, af Ivan Rod - Cultures
IMAGES og CPH:DOX søsatte med en talentworkshop i november 2009 et eksperiment. 24 filminstruktører deltog.
Download hele artiklen.

En kulturs genkomst i teatret, af Ildevert Meda - Cultures
Det moderne vestafrikanske teater er ungt. Det udspringer nemlig ikke af en lokal teatralsk tradition, men opstod i 1950erne under kolonitiden, og var inspireret af vesteuropæisk teater. Ildevert Meda analyserer vestafrikansk teater.
Download hele artiklen.

Fortæl ingen løgne, af Annette Max Hansen - Cultures
I Afrika er forfatterne nødt til selv at skabe deres rammer. Der er ingen offentlig støtte, forlagene er små og politikkerne forsøger at bestemme over det skrevne ord. Græsrodsorganisationer som African Synergy og Zimbabwe Arts er med til at holde liv i kunsten i lande som Zimbabwe og Sydafrika.
Download hele artiklen.

Hip hop renæssance
Det siges, at hip hop er et amerikansk fænomen. Men sandheden er snarere den, at hip hop stammer fra Afrika, hvor den igennem de sidste to årtier har oplevet en genopblomstring. Den britiske musikjournalist, Rose Skelton, tager en rejse i hip hoppens hiastorie.
Download hele artiklen.

Hjerteslag og huskesprog, af Stine Bork Kristiansen - Cultures

Hvor kommer hip hoppen fra? Indefra! - Om hip-hoppens rødder i den orale kultur
Download hele artiklen.

Jeg koreograferer mit nærvær, af Omar Rajeh - Cultures
Vi har bedt fire kunstnere på My World IMAGES skrive en kronik om den kontekst deres kunstart udfolder sig i. Omar Rajeh, libanesisk dansker og koreograf, lægger ud. Hans bidrag til My World IMAGES er forestillingen The Assasination of Omar Rajeh. ”Jeg leder aldrig ef ter min identitet. Jeg udvikler en ny for hver ny ramme, jeg skaber.”, siger Omar Rajeh.
Download hele artiklen.

Kom indenfor, af Stine Bork Kristensen - Cultures
Hvad er gæstfrihed? Er du gæstfri? Er din nabo? Dit land? Hvad er et hjem? Hvor åbent er dit hjem? Kunstudstillingen, Make Your Self At Home, stiller spørgsmålstegn ved begrebet gæstfrihed. Stine Bork Kristensen har talt med de to kuratorer, danske Charlotte Bagger Brandt og camerounske Koyo Kouoh. Udstillingen er en del af My World IMAGES og åbner på Kunsthal Charlottenborg 3. september 2010.
Download hele artiklen

Min film, min verden, af Ivan Rod - Cultures

Eksperiment eller konformitet. Dokumentarfilmen afspejler de vilkår, der hersker i dens hjemland.Interview med direktøren i CPH:DOX om blandt andet dansk og filippinsk film
Download hele artiklen.

Min fremmede tvilling,  af Johanna Domke og Fatou Kande Senghor - Cultures
Den senegalesiske billedkunstner Fatou Kande Senghor skaber sammen med sin tyske kollega Johanna Domke værket “BEDSTEMORS VÆG – DIGT” til My World IMAGES. De to kvinders kunstneriske samarbejde kredser om Fatous mand og dennes tvillingebror, der bosat te sig i USA, brød familiens bånd og blev rodløs. Transitliv eller tilhørsted? Processen kastede disse dagbogsblade af sig.
Download hele artiklen.

Nigeria bag kulisserne, af Kasper Tveden - Cultures
Den nigerianske filmindustri, Nollywood,opstod nærmest ved et tilfælde i 1992 og er nu verdens tredje største.
Download hele artiklen.

Noer, de la Cruz og dværgguden, af Ivan Rod - Cultures
En lille religiøs figur i det stærkt troende Filippinerne - dét er omdrejningspunktet for Michael Noers og Khavn de la Cruz´s dokumentarfilm The Son of God, som præsenteres under My World IMAGES.Vær med under deres første brainstorm og se dagbogsnotaterne fra de endelige optagelser.
Download hele artiklen.

Paradise Now - af Ditte Maria Bjerg - Cultures
Filippinere udøver den ultimative mobilitet og fleksibilitet, når de forlader deres egne familier og ‘cross-countryer’ hele verden for at yde omsorg og sende penge retur. Hvordan påvirker dette valg den enkeltes skæbne og familien derhjemme? Fænomenet hedder caredrain. Ditte Maria Bjerg er taget til Filippinerne for at udvikle den levende installation Paradise a Pinoy Café til My World IMAGES. Paradise a Pinoy Café spørger ind til filippinske bedstemødre med døtre et sted i Europa.
Download hele artiklen.

Profetens færden - eller reality-TV, af Ivan Rod - Cultures
I løbet af bare ti-femten år er antallet af mellemøstlige satellit-TV-kanaler eksploderet. I 1992 var der én. I dag omkring 500. Hovedparten sender ren underholdning. Enkelte islamisk TV. Men hvad er forskellen?
Download hele artiklen

Per intuition!, af MC Pablo Fortaleza - Cultures
De er columbianere og hip hoppere - med på My World IMAGES. Men hvad er egentlig deres eget billede af Columbia? Og hvad er det for en kontekst, deres musik indgår i? MC Pablo Fortaleza, som grundlagde Profetas giver selv et bud.
Download hele artiklen

Punk, af Ivan Rod - Cultures
Fra Nepal og Filippinerne. Nosseknusende, hård-høj-hurtig og agressiv old-school
Download hele artiklen.

Slaget om en plads i historien, af Mahasen Nasser-Eldin - Cultures
Hun er palæstinenser og dokumentarfilminstruktør. I samarbejde med danske Kathrine Phillips præsenterer hun på My World IMAGES den atypiske kærlighedshistorie Departure. Hvorfor om-handler palæstinensisk film stort set altid det palæstinensiske vilkår? Hvordan laver man politiske film uden at give køb på æstetikken? Mahasen Nasser-Eldin om en filmkunst, der arbejder på tværs af en påtrængende virkelighed og både vil erindre og stille spørgsmål.
Download hele artiklen.

Slam!, af Daniel Henschen - Cultures
Slam poeterne Dikson fra i Zimbabwe og Lazarusman fra Sydafrika er afrikansk litteratur hinsides bøgerne. Slam poetry forener kontinentets urgamle traditioner med kras kritik.
Download hele artiklen

Sydafrikas slemme dreng og hans hellige afropop og poesi,
af Nina Larissa Bassett - Cultures

Han lever livet på kanten, skyder med skarpt mod forstokkede indtryk af Afrika og bærer måske på hemmeligheden om den Hellige Afro. Læs interviewet med sydafrikanske Brett Bailey
Download hele artiklen.

Uadskillelig - det samtidige og traditionen, af Sonya Mazumdar - Cultures

EarthSync er et indisk pladeselskab, som har specialiseret sig i genopfindelse af traditionen. Men hvad er traditionen, og hvordan fornyer man den? Sonya Mazumdar fra EarthSync forsøger selv at besvare spørgsmålene.
Download hele artiklen.

Supplerende artikler

Alexander Brener: Third World Artist
En kunstnerisk erklæring om personlige holdninger, en kunstner i en verden af overgange og forvandlinger. Om kulturens kraft og kunstens evne til at afspejle virkeligheden og forvandle den.
Læs hele artiklen

Dr Muthal Naidoo: The Search for a Cultural Identity. A personal odyssey
Artiklen er en offentliggørelse af et personligt materiale - teaterforestillinger og lignende - som tager afsæt i en sydafrikansk-indisk selvforståelse.
Læs hele artiklen

Eyal Weizman: The Art of War
Det israelske forsvar har været stærkt påvirket af moderne filosofi, og Eyal Weizman fremhæver, at der er en betydelig overlapning mellem de teoretiske tekster, som præger udviklingen på såvel de militære akademier som på de arkitektoniske skoler.
Læs hele artiklen

Geoffrey Macnab: Xiaolu Guo: 'I don't think English society cares about the Chinese at all'
Filmskaberen og forfatteren Xiaolu Guo's Locarno-vindende indslag i debatten. Den unge instruktør er skeptisk overfor, hvorvidt der virkelig er plads på det britiske marked for østasiatiske eller tekstede film.
Læs hele artiklen

Gethin Chamberlain: Sania Mirza and Shoaib Malik give India and Pakistan a new reason to squabble
Da Sania Mirza og Shoaib Malik – en indisk tennisstjerne og Pakistans cricket helt – blev forelskede, provokeredes hinduernes sensibilitet muslimernes stolthed.
Læs hele artiklen

Hana Al-Khamri: Filminstruktøren fra landet uden biografer
Saudi-Arabiens første kvindelige filmstruktør bruger sine film som politiske redskaber til at sætte fokus på kvindeundertrykkelsen i sit hjemland, men ønsker også at lave film, der kan blive en hyldest til livsglæden - i marts 2010 gæstede hun Danmark
Læs hele artiklen

James Westcott: China's urban art shows off skyscraping ambition
Udstilling af en rådnende tofu hytte ved siden af en drage lavet af undertøj, Shenzhens tredje biennale for arkitektur afspejler de svimlende perspektiver i Kinas urbane vækst.
Læs hele artiklen

John Montgomery: A New Enlightenment? From ‘Obsessions: Confessions of a Well-Mannered Urbanist’
Kort essay om vigtigheden af økonomi, politik og kultur i forståelsen af byers strukturer og muligheder.
Læs hele artiklen

Julie Hjerl Hansen: Kulturudveksling med knaster
Dronningens statsbesøg i Tanzaniabliver brugt til at lancere et treårigt kulturudvekslingsprogram, som skal spille en aktiv rolle i den danske udviklingspolitik i landet. De danske kunstnere, der har været involveret i kulturudvekslingen i Tanzania mener, at udbyttet har været begrænset indtil videre, men for tanzanierne kan et dronningebesøg åbne døre
Læs hele artiklen

Kwasi Konadu: The Cultural Identity of Africa and the Global Tasks of Africana Studies Essay om den kulturelle identitet i Afrika og relevante undersøgelser af Afrika for at forstå kontinentet i alle dens omfang og dimensioner.
Læs hele artiklen

Kenan Malik: Misforstået identitet
Multikulturalisters støtte til kollektive rettigheder har i nogle vestlige lande gjort, at religiøse love har fået forrang i forhold til den verdslige lovgivning. Forestillingen om, at mennesker er bærere af en bestemt kultur snarere end sociale og således foranderlige væsener, bærer en del af skylden
Læs hele artiklen

KENYA: A case study of modern legislation against cultural identity
Hvert år anslås to millioner piger verden over, at være i fare for at skulle gennemgå fjernelse af hele eller dele af deres kønsorganer, en procedure som vi kender som kvindelig omskæring. Kenya er et af 28 lande i Afrika, hvor omskæring er en udbredt praksis.
Læs hele artiklen

Kristian Husted: Se Ouagadougou og dø
Burkina Faso er ét af verden fattigste lande. Den gennemsnitlige levealder er 47 år, og der er behov for massive investeringer i infrastruktur og erhvervsliv. Men landets kunstnere kæmper for mere end den daglige overlevelse. De vil anerkendes som kunstnere. Og nu skal det vestafrikanske land have et operahus
Læs hele artiklen

Mads Damsbo: Istanbul sætter scenen for ny kunst
Biennaler har præget denne sommers kunstudbud, men få så markant som den 10. Istanbul Biennale. Den gør kreativt brug af byens komplekse historie og centrale politiske placering. Den er en fabelagtig rejse ind i kunsten uden for den vestlige vennekreds
Læs hele artiklen

Martin Jacques: Welcome to China's millennium
Der er en voksende erkendelse af, at Kinas økonomiske fremgang vil ændre verden. De politiske og kulturelle konsekvenser, vil blive mindst lige så store som de økonomiske.
Læs hele artiklen

Michael White: Swiss minarets: is EU following Arabs down path of self-pity and xenophobia?
Refleksioner i anledning af de schweiziske vælgeres uventede afstemning om at forbyde opførelsen af minareter.
Læs hele artiklen

Mette Juel Madsen: I Sydafrika må hvide piger ikke have fletninger
En hvid pige med fletninger skaber 'unødig opmærksomhed', fordi hun bryder med forestillinger om kultur - forestillinger, der ikke er meget anderledes end de racekategorier, som apartheid byggede på. At skifte race ud med kultur sker ikke kun i Sydafrika. Der har været et retorisk skift fra 'race' til 'kultur', der betragtes som et uskyldigt begreb til at differentiere mellem mennesker
Læs hele artiklen

Nesrine Malik: The Saudi housewife who spoke out
Hissa Hilal, en niqab-klædt Saudisk husmor, taler mod alle odds ud i finalen i en tv-poesi konkurrence.
Læs hele artiklen

Ralf Christensen: Drengerøve og damenumser
Fra Londons betonhytter og Rio de Janeiros favelaer kommer to bud på hiphop med stærk lokal farve, smag, lyd og lugt. Britiske Dizzee Rascal er på toppen, mens brasilianske Bonde Do Role stadig har et stykke endnu. Men de foretrækker til gengæld også at arbejde tæt på sydfrugterne
Læs hele artiklen

Ralf Christensen: Globaliseringens gungrende dynamo
En fransk producer besøger en marskandiser fra Malawi i London. Han falder i snak med ham og køber en cykel af ham. Og kort efter inviterer han marskandiseren til at danne en trio med ham og hans svenske medproducer, der til daglig deler duoen Radioclit. Den ny trio døber de The Very Best. Velkommen til endnu et kapitel i globaliseringens jumbobog.
Læs hele artiklen

Ralf Christensen: Et førerløst mirakel
Fra to kontintenter og to tider og på to nye udgivelser kan man nyde den musikalske udveksling, som startede den dag, mennesket begyndte at rejse - og blot er accelereret lige siden
Læs hele artiklen

Ralf Christensen: Fuckfingre og fortrængninger
I Berlin knejser Fernsehturm, der tidligere var en 365 meter høj fuckfinger til Vesten mellem tro og tvivl. Nu er det et venligt og salgbart symbol på en forenet by med masser af indre spændinger - og dermed tiltrækningskraft
Læs hele artiklen

Sarah Calburn: South African architecture has hit a brick wall
Om hvordan arkitekturen skaber - eller omskaber - landskabet i de sydafrikanske byer, forstæder og townships. Artikel om behover for at sætte nye rammer for det sydafrikanske samfund efter 1994.
Læs hele artiklen

Stuart Jeffries, Charlotte Higgins, Emma Brockes and Tania Branigan: Shortcuts
Fire korte beskrivelser af fire aspekter af det moderne Kina, og dets by- og kunstneriske habitus.
Læs hele artiklen

Stephanie Sooklyn: Filipino Bands Performing Hotels, Clubs, and Restaurants in Asia: Purveyors of Transnational Culture In a Global Arena
Filippinske musikere kan findes i mange byer i hele Asien. De udgør den største og mest spredte gruppe af entertainere i Asien. Deres spillesteder omfatter fem-stjernede hoteller, krydstogtskibe, internationale pub-kæder og restauranter som Hard Rock Café og Planet Hollywood, og bittesmå karaoke barer i Japan.
Læs hele artiklen

Tine Roesen: Nigerias modsætningsfyldte nutid
Et land, en forfatter og en hovedperson på vej mod selvstændighed
Læs hele artiklen

Untitled Document
Untitled Document
© Skoletjenesten · Artillerivej 126, 5. sal · 2300 København S. Webdesign/Webmaster: Martin Akhøj Ibsen. Opdateret d. 4. nov. 2011